Van sales support naar accountmanager

‘Al wat ik weet is dat ik niets weet’

Dit zei m’n grote vriend Socrates al. Hij voelde haarfijn aan hoe ik mijzelf voelde toen ik mijn eerste dagen bij Lagarde Groep er op had zitten. Toen ik solliciteerde bij Lagarde Groep wist ik namelijk niets van beveiliging (de afdeling waarop ik solliciteerde). Na een, vrij korte, inwerkperiode begon ik vol goede moed met het verdiepen in de producten die ik zou moeten gaan verkopen.

Oja, voor de mensen die mij niet kennen, ik begon als sales support. Omdat het dan min of meer je taak is om juiste voorstellen te maken, door te vragen naar de klantbehoefte en daar een goed advies in te geven is het handig dat je ook een en ander weet van hetgeen je aanbiedt. Na een paar maanden begon ik er lekker in te komen.

Ik kwam steeds meer te weten van de verschillende systemen. Mijn specialisatie was geboren: ‘toegangscontrole, hang- & sluitwerk en slagbomen/rampalen’. In elk van deze principes ben ik mij in de jaren daarna gaan ontwikkelen. Ik leerde meer over:

  • certificeringen van high security bollards
  • de principes van toegangscontrole
  • hoe sloten werken
  • wanneer welk slot toe te passen

Kortom veel in een relatief korte tijd.

Omdat ik van nature nogal leergierig ben en graag wil weten hoe dingen in elkaar zitten heb ik mijzelf meer wegwijs gemaakt in de principes van het integreren van de verschillende onderdelen. Zodoende ben ik op een gegeven moment meer gaan richten op consultancy. Met klanten sparren over de mogelijkheden en nieuwe trends. Het leuke daaraan vind ik dat je een klant écht verder helpt.

Trouwens, ondertussen ben ik dan ook nog even begonnen met een deeltijd HBO opleiding Commerciële Economie. Dat zou je bijna vergeten zo tussen de regels door!

Later ben ik gestart om productmanagement binnen Lagarde Groep vorm te geven. Een tijd met veel brainstormen waar ik met genoegen op terugkijk. Het was onontgonnen terrein en het is mooi om te zien als dat vorm krijgt.

Productmanagement binnen Lagarde Groep

Al met al een zeer leerzame ervaring! Wat ik leuk vind aan Lagarde Groep is dat daar ook ruimte voor is. Dat ideeën niet verdwijnen op een stoffig stapeltje maar dat ik de kans kreeg om er mee aan de slag te gaan. Dat is overigens iets wat ik, in de ruim 5 jaar die ik nu bij Lagarde Groep werk, continu merk: ideeën krijgen een kans om uit te groeien. Dat zorgt ervoor dat ik écht hele toffe dingen gedaan heb, ik zal er 2 uitlichten:

  • Diverse PowerApps gebouwd
    Dit hoort eigenlijk in heel mijn carrière niet bij mijn functie. Ik kan het alleen niet achterwegen laten. Ik heb een app gebouwd waarmee er opnames van deuren gemaakt kunnen worden, of een app waarmee scripts beheerd kunnen worden. Ook heb ik een app gemaakt zodat er op vrijdagmiddag een geautomatiseerd bestelproces plaatsvindt bij de lokale snackbar.  De kracht van het Power platform blijft me verbazen en ik blijf er enthousiast over!
  • Demokoffers uitgedacht en gebouwd
    Om de oplossingen die wij bieden en de diverse integraties te visualiseren heb ik koffers uitgedacht en gebouwd waarmee wij de klanten kunnen laten zien hoe het werkt. Daarbij moet je denken aan toegangscontrole, camera en intercom. Allemaal bij elkaar in 1 koffer.

Nog even terugkomend op m’n opleiding, je zit waarschijnlijk nagelbijtend af te wachten hoe het daarmee is afgelopen. Ik wil er dit over kwijt: het is klaar! En daar ben ik heel trots op. Het afstuderen was een geweldige ervaring, te meer omdat het een relevant onderzoek was. Ik onderzocht de herkenning van de kernwaarden door de klanten van Lagarde Groep. De noeste arbeid werd beloond met een 8, dus klaar, afgesloten en tevreden. Op naar de toekomst!

Daarop aanhakend, als je Commerciële Economie gestudeerd hebt dan is het ook leuk als je daar uiteindelijk iets mee doet, vind ik wel in ieder geval! Dus sinds deze maand ben ik weer back in het sales team beveiliging als accountmanager!

Dat brengt mij gelijk bij het laatste onderdeel. Want uiteindelijk bepalen collega’s toch wel een heel groot deel van de werksfeer. Ik heb nog nooit zulke toffe collega’s gehad. Nou was mijn vorige baan in de supermarkt, maar goed je snapt wat ik bedoel! Even alle gekheid op een figuurlijk stokje, ik ben heel blij dat er zo’n fijne, collegiale, betrokken, enthousiaste sfeer heerst bij Lagarde Groep. Dat is een vet compliment voor de organisatie waard! In combinatie met leuke uitdagingen zorgt dat wel voor een fijn toekomstperspectief! Maar vooral voor een fijn heden.